Tymbark Maspex a inaugurat a doua fabrica din Romania

Bucuresti, 15 iulie 2009 - Tymbark Maspex a inaugurat la Valenii de Munte (judetul Prahova) cea de-a doua fabrica a grupului din Romania. Astfel, centrul de productie si depozitare de la Valenii de Munte devine cel mai mare din cadrul grupului Maspex si unul dintre primele din Romania care produce si imbuteliaza bauturi racoritoare folosind tehnologia aseptica, ce presupune eliminarea conservantilor.

Construita in mai putin de un an in imediata apropiere a primei fabrici de la Valenii de Munte, unitatea lansata astazi dispune de linii noi de imbuteliere, cu tehnologii ultramoderne si facilitati sporite de depozitare. Activitatea se desfasoara exclusiv pe baza sistemului aseptic de productie, care permite prepararea si imbutelierea bauturilor racoritoare in conditii de control total al calitatii, fara a adauga conservanti.

» Bauturi racoritoare fara conservanti

Datorita tehnologiei aseptice utilizate in noul centru de productie, Tymbark scurteaza drumul dintre fructe si paharele consumatorilor. Sistemul permite un control strict al calitatii produselor in fiecare etapa de fabricatie si elimina necesitatea utilizarii de conservanti pentru a garanta sucurilor viata lunga la raft.

“Am obisnuit deja consumatorii romani cu produse de calitate de la Tymbark. Acum, datorita noilor investitii facute, putem sa le garantam acestora ca produsele lor preferate, fie ca sunt sucuri, nectaruri sau bauturi racoritoare de la Tymbark, sunt fabricate de noi cu cea mai moderna si mai sigura tehologie, tehnologia aseptica, ce elimina folosirea conservantilor. Totul, pentru a putea oferi consumatorilor produse sanatoase si de calitate“, a declarat Krzysztof Grabowski, presedintele Tymbark Maspex Romania.

Practic, bautura racoritoare este adusa la o temperatura inalta pentru cateva secunde, suficient pentru a distruge eventualele micro-organisme. Ambalajul este apoi sterilizat pentru a se distruge orice posibilitate de recontaminare si, in final, produsul este ambalat in conditii aseptice, intr-un sistem inchis, din care a fost eliminat oxigenul. In absenta oxigenului, micro-organismele nu vor mai lua contact cu produsul, iar acesta nu se va degrada. Astfel, atat prin tipul ambalajelor folosite cat si prin sistemul de productie, Tymbark garanteaza sucurilor un gust natural si calitate, fara utilizarea conservantilor.

» Fabrica Tymbark Maspex Romania de la Valenii de Munte - cea mai mare a grupului Maspex

Investitia in noul centru de productie Tymbark depaseste 30 milioane de euro, dubland astfel valoarea investitiilor facute pina acum de companie in tara. Tymbark Maspex devine cel mai mare investitor polonez in Romania.

Pe o suprafata de teren de 65.000 mp, a fost construita o unitate de productie dotata cu platforme si porti de incarcare, depozite pentru materii prime si produse ambalate, precum si spatii pentru birouri. Odata cu unitatea lansata astazi, suprafata de productie a Tymbark Maspex Romania a crescut cu 110%, iar suprafata de depozitare cu aproape 160%.

“Romania este o piata foarte importanta pentru noi, atat din perspectiva cifrei de afaceri generate, cat si a investitiilor facute aici. In doar cativa ani, am reusit sa construim o pozitie puternica atat pe segmentul sucurilor, nectarurilor si al bauturilor racoritoare, cat si pe segmentul produselor instant. Insa, un aspect la fel de important il reprezinta faptul ca am descoperit aici o atmosfera prietenoasa pentru afaceri, ceea ce garanteaza, prin investitiile noastre in Romania, o crestere continua a companiei Tymbark Maspex” este de parere Krzysztof Pawinski, presedintele grupului Maspex.

Noile facilitati de productie si depozitare de la Valenii de Munte garanteaza continua dezvoltare a companiei pe piata romaneasca si, implicit, siguranta locurilor de munca pentru cei peste 680 de angajati pe care Tymbark Maspex Romania ii are in prezent.

La ceremonia de inaugurare de astazi, alaturi de presedintii grupului Maspex, au participat vice - prim ministrul Republicii Polone, Waldemar Pawlak, precum si alte oficialitati.

Acestia, impreuna cu jurnalistii invitati, au facut un tur al noii fabrici Tymbark si au asistat la o demonstratie cu fructe pregatita de maestri bucatari, dar si la un spectacol de dans in coregrafia Elwirei Duda si a lui Mihai Petre.

» Despre Tymbark Maspex

Grupul Maspex, originar din Polonia, are o istorie de peste 18 ani si filiale dezvoltate in 8 tari din centrul si SE Europei. Compania este prezenta in Romania din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub denumirea La Festa International, operatiunea de rebranding avand loc in anul 2006. Prima fabrica a companiei a fost deschisa la Popesti-Leordeni, langa Bucuresti, iar din 2001 intreaga activitate a Tymbark Maspex Romania se desfasoara la Valenii de Munte.

In anul 2008, compania Tymbark Maspex Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 215 milioane RON, iar pentru anul 2009, in contextul deschiderii noii facilitati de productie, compania anticipeaza o crestere cu 20% a cifrei de afaceri. - See more at: http://www.maspex.ro/companie/comunicate-presa/comunicat0#sthash.NfDo1wEp.dpuf