Scurt istoric

Compania Tymbark Maspex Romania a intrat pe piata Republicii Moldova in anul 2004 cu brand-urile La Festa, Tedi, Ekoland, Brumi, Cofeeta.
Brand-ul Tymbark si-a facut aparitia pe piata Republicii Moldova in anul 2006 prin lansarea gamei Tymbark Nectar 1L, Tetra Pak.Treptat Tymbark si-a largit portofoliul prin aparitia unor noi sortimente: Tymbark 200ml cutie, Tymbark 250ml sticla, Tymbark 100% si Tymbark Cool.
Incepand cu luna martie 2016 S.C Rio Bucovina S.R.L a fost preluata de Grupul Maspex Wadowice si este de astăzi în mod oficial parte a Grupului nostru.
Ca si in toate pietele unde este prezent Grupul Maspex Wadowice, avem scopul de a deveni lideri in segmentele in care activam.


Compania mama, Maspex Wadowice, are o istorie de aproape 25 ani, fiind originara din Polonia. De-a lungul timpului s-au finalizat 17  achiziții, 9 dintre ele fiind în străinătate.


Compania Tymbark Maspex este prezenta in Romania din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub denumirea de La Festa International, operatiunea de rebranding avand loc in anul 2006. Prima fabrica a companiei - Popesti Leordeni, Judetul Ilfov.

Incepand din octombrie 2001, compania Tymbark Maspex Romania, a inceput un amplu proces de retehnologizare si de modernizare a vechii fabrici "Conserve SA", localizata in Valenii de Munte, Judetul Prahova.

Fabrica se poate mandri cu un laborator foarte bine echipat şi cu un proces de producţie computerizat, fiind şi certificată IFS vers.6.0.

Sediu administrativ Valenii de Munte:

companie_istoric.jpg


In prezent, Tymbark Maspex Romania produce in fabrica sa de la Valenii de Munte toate produsele sub brand-urile: Tymbark, Tedi, Ciao si Figo precum si produsele instant din gama La Festa (Cappuccino La Festa, Ciocolata Calda La Festa, La Festa 3in1).

Din septembrie 2007, compania noastra a inceput constructia unei noi fabrici in Valenii de Munte. Investitia realizata, consta intr-un nou centru de productie depozite si linii de productie ultramoderne, si este in valoare de peste 30 milioane de euro ceea ce duce la dublarea investitiilor facute pana acum de Tymbark Maspex in Romania, suprafata totala fiind mai mare de 50.000mp.

Noua Fabrica din Valenii de Munte:

poza_fabrica_noua_1.JPG


Noul centru de productie utilizeaza o tehnologie de ultima generatie- imbutelierea aseptica. Imbutelierea aseptica a sucurilor si bauturilor racoritoare este secretul unei vieti lungi la raft, fara utilizarea conservantilor. Tehnologia este folosita doar de cele mai mari concerne din lume, deoarece presupune cheltuieli majore de investitie.

In luna decembrie 2007, producatorul de paste Arnos Oradea a fost preluat de catre liderul pietei de paste fainoase din Polonia-Lubella S.A, firma reprezentata pe piata romaneasca de compania noastra, Tymbark Maspex Romania.

De la inceputul anului 2013, compania noastra a semnat un contract pentru achizitionarea unei parti din activele firmei Pan Group (Craiova), achizitie ce faciliteaza abordarea de catre Tymbark Maspex Romania a unor noi categorii de produse, cum ar fi:  crackers, brezels, biscuiti sarati si rulade.

Compania noastra  detine brand-urile Salatini, Tismana, Rollini d’Oro,  precum si liniile de fabricatie a acestor produse.

Incepand cu luna martie 2016, Rio Bucovina a devenit parte a Grupului Maspex Wadowice.  Rio Bucovina a luat fiinta in anul 2006, avand ca obiect principal de activitate imbutelierea apei minerale naturale Bucovina si productia bauturilor racoritoare Rio. Marcile comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina (apa minerala naturala plata si carbogazificata); La Vitta (apa de izvor plata si apa de masa carbogazoasa); Rio, Malibu, Bon Ton (bauturi racoritoare carbogazoase); Golden Horse (bautura energizanta); La Vitta (produse alimentare).
 
Tymbark Maspex este cel mai mare investitor polonez in Romania, noile facilitati de la Valenii de Munte  garantand  continua  dezvoltare  a companiei pe aceasta  piata  si, implicit, siguranta locurilor de munca pentru angajatii sai.

Compania Tymbark Maspex Romania este membra cu drepturi depline a Asociatiei Nationale a Bauturilor Racoritoare ANBR.