Lansare Program - Școala Siguranței Brumi!

Tymbark Maspex România are plăcerea de a vă anunța lansarea programului social „Școala Siguranței BRUMI”, program ce se va desfășura pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului școlar 2013/2014

Vălenii de Munte, 10 februarie 2014. Tymbark Maspex România are plăcerea de a vă anunța lansarea programului social „Școala Siguranței BRUMI”, program ce se va desfășura pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului școlar 2013/2014, în județul Prahova.

Programul este inițiat de firma Tymbark Maspex România (brandul Brumi), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Prin acest program, ne propunem să îmbunătățim condițiile de siguranță ale elevilor din clasele I, care se confruntă cu tot felul de pericole: în drum spre școală, la școală, acasă sau în timpul vacanțelor. Un element important al acestei acțiuni este educarea copiilor, astfel încât să conștientizeze posibilele pericole, să învețe cum să le evite și cum să procedeze în cazul apariției lor.

În acest scop, au fost pregătite mai multe materiale ce conțin atât suportul teoretic pentru susținerea lecțiilor,  scenarii de lecții pentru învățători, cât și  cărticele cu exerciții pentru elevi și broșuri informative pentru părinți. Toate aceste materiale vor putea fi descărcate direct de pe site-ul programului, www.scoalabrumi.ro, urmând ca, după data de 1 martie, școlile înscrise în program să le primească prin poștă și în format electronic (pe suport CD), alături de cartea de colorat și broșura pentru părinți, tipărite.

 Învățătorii claselor I vor realiza programul prin desfășurarea activităților privind siguranța, în baza materialelor educaționale primite. La încheierea acestor activități, învățătorii le transmit elevilor materialele dedicate lor (cărțile de colorat) și pliantele informative pentru părinți. La finalul lecțiilor, școala are dreptul să folosească Certificatul „Școala Siguranței Brumi”.

Educarea copiilor în domeniul siguranței este un proces de lungă durată, care necesită multă implicare, atât din partea părinților, cât și a învățătorilor. Avem totuși speranța că, datorită acestei acțiuni, vom reuși împreună să facem un următor mare pas în direcția creșterii siguranței copiilor noștri.

Înscrierea privind participarea la acest program, se face direct  pe site-ul programului www.scoalabrumi.ro, de către fiecare școală în parte, în intervalul 10-18 februarie 2014.

Vă așteptăm!