Cupa Tymbark Junior și-a desemnat câștigătorii

 

București, 29 mai 2016  

 

Cupa Tymbark Junior și-a desemnat câștigătorii

 

 

Sâmbătă, 28 mai, pe stadionul Ilie Oană” din Ploiești s-a jucat fotbal cu mult patos și implicare pentru câștigarea unuia dintre cele mai râvnite obiective ale elevilor din toată  țară – Cupa Tymbark Junior. 400 de copii, fete și băieți, s-au întrecut în 50 de partide desfășurate pe durata întregii zile în care s-a jucat fotbal timp de 1.000 de minute. Marii câștigători sunt: U 10 - fete - Școala Gimnazială 40 București, U 12 – fete - Școala Gimnazială 40 București, U 10 - băieți - Școala Gimnazială 66 București, U 12 - băieți - Școala Gimnazială 27 Brașov. Un amănunt inedit este reprezentat de faptul că, la fete, campioane atât la categoria U10 cât și U12 sunt elevele aceleeași școli, antrenate de aceeași profesoară, doamna Roxana Ștefănescu.

Pe lângă medalii, cupe și produse Tymbark, câștigătorii au primit ca premiu bilete la partida România-Polonia din data de 11 noiembrie, meci ce se va juca în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. Biletele sunt oferite de către Federația Română de Fotbal (FRF). La eveniment a participat susținătorul și ambasadorul competiției, fostul mare portar, Helmut Duckadam.

 

 

Emoții și dorința de a fi campioni

Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești a fost gazda emoțiilor și a dorinței de a arăta că au stofă de campioni a celor mai talentați și mai ambițioși elevi din țară. 400 de copii, fete și băieti, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani,  au participat la competiție și s-au întrecut în marea finală prin intermediul unității de învățământ în care învață.

 

A fost absolut extraordinară atmosfera de pe stadionul Ilie Oană! Pe lângă talent, copiii au arătat că sunt ambițioși, că știu să se comporte ca adevărați sportivi pentru a-și atinge obiectivul de a deveni campioni. Tymbark Maspex România va susține în continuare practicarea sportului, urmărind atât descoperirea unor talente la fotbal, cât și formarea unor caractere frumoase”, a declarat Ioana Vișean, Director de comunicare Tymbark Maspex România.

 

1000 de minute de fotbal într-o singură zi

Meciurile din ziua Finalei au fost disputate de către echipe de elevi veniți din întreaga țară. Copii din Iași, Segarcea, Feldioara, Brașov, Cluj, Timișoara, Galați, Craiova au format 30 de echipe din care 14 echipe de fete (8 echipe  - U12  și  6 echipe  – U10) și 16 echipe de băieți (8 echipe – U12 / 8 echipe – U10).

Copiii s-au întrecut ca adevărați sportivi, urmând strategii și strângând din dinți la mici accidentări. Lacrimi de tristețe și de bucurie au însoțit cele 249 de goluri înscrise pe durata celor 1000 de minute de fotbal din marea zi a Finalei. 

Cupa Tymbark Junior este o inițiativă foarte bună a companiei Tymbark Maspex România, căreia m-am alăturat din convingerea că aceasta este o șansă extraordinară oferită elevilor pentru a-și realiza visul de a deveni campioni la fotbal” a declarat Helmut Duckadam, cunoscutul portar, supranumit și „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat 4 lovituri consecutive de la 11 metri în finala Cupei Campionilor din anul 1986.

 

Două echipe campioane, aceeași școală, același antrenor

Elevele de la Școala Gimnazială 40 din București, antrenate de profesoara Roxana Ștefănescu, au reușit perfomanța de a câștiga Cupa Tymbark Junior la ambele categorii de vârstă U10 și U12.

Pe elevele de la categoria de vârstă U10 le antrenez de câteva luni iar pe cele de la U12 de aproximativ un an. Este multă muncă, le-am explicat și lor că trebuie să muncim și să fim consecvenți. Având în vedere rezultatul, s-ar părea că au înțeles și mă bucur foarte mult!”, a declarat Roxana Ștefănescu, profesor Școala Gimnazială 40, București.

 

-----------------------------------------------------

Adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și desfășurată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, întrecerea a avut loc la nivel nivel național și a beneficiat de participarea a peste 6.000 de copii din întreaga țară.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia de Fotbal Polonez. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este

Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice alături de compania Tymbark Maspex România. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia. 

 

  Proiectul poate fi urmărit și pe www.cupatymbark.ro